Information och tips

Helsingborgs Filmstudio har sålt medlemskort till sina filmvisningar under höst och vår, år efter år, och har gjort så i mer än 60 år! Under hösten 2020 - våren 2021 hade vi uppehåll pga av pandemin. Hösten 2021 hyrde vi in oss luftigt på Filmstaden. Till våren 2022 är vi tillbaka på Röda Kvarn om måndagarna igen. Medlemskort brukar säljas ett par veckor före varje termins start; till vårterminen 2022 säljs medlemskorten lördag 19 februari kl 11.00 på Röda Kvarn. Kvarvarande medlemskort säljs av styrelsen i samband med filmvisningarnas första visningsdag, vilket är 7 mars. Max 2 st medlemskort per person. 500 kr st. Endast swish eller kontant. Utöver Filmstudions egna visningar hänvisar vi alla filmälskare till vanliga filmrepertoaren på Helsingborgs två biografer Röda Kvarn eller Filmstaden. Och besök gärna en grannkommuns biograf t ex Saga i Höganäs, Röda Kvarn i Ängelholm, Grand i Ljungbyhed, Maxim i Landskrona etc ...! Se respektive bios hemsida.

Tisdag
15 mar, 2022

Årsmötet genomfört

Årsmöte har ägt rum 15 mars 2022: Omval av ordinarie ledamöter Pia Zachrison, Sören Sommelius, Pär Broomé, Annika Svensson & Göran Holmquist. Omval av suppleant Agneta Nawrin. Nyval av suppleant Åke Roslund som varit adjungerad under hösten 2021. Omval valberedning Marie Andreasson. Avtackning av Mats Ekström som valt att inte ställa upp för omval. Mats blev nu invald som hedersmedlem i HBG Filmstudio och vi kommer att konsultera honom flitigt! Mats är en levande film-uppslagsbok! En vakans finns nu som suppleant. Istället för val under årsmötet som kommit så snabbt inpå att vi äntligen kommit igång med filmstudion, så vill vi sprida att intresserade ombedes ta kontakt med valberedningens Marie Andreasson på mail ohiorth@hotmail.com Skicka en kort presentation av dig själv eller den du nominerar, beskriv filmintresset, och vad man kan bidra med till Filmstudions arbete. Så kan alla medlemmar i lugn och ro känna efter om och vad man vill bidra med och antingen adjungerar vi någon till styrelsen under årets gång eller så blir det ett väl underbyggd val vid nästa årsmöte!

Läs mer

Onsdag
9 mar, 2022

Årsmöte kl 17.00 tisdag 15 mars, med ändrad film

Välkommen till Filmstudions årsmöte. Det äger rum kl 17.00 tisdagen 15 mars. Vi kommer att vara i lilla salongen med bara 68 platser. Efter årsmötesförhandlingarna (som brukar pågå under cirka 45 minuter) visar vi en film. Obs: byte av film, istället för den ryska filmen Kamrater! visar vi en film producerad av Tjeckien, Slovakien och Ukrania. Den heter The Painted Bird och är 169 min lång. Först till (Röda) Kvarn! /Styrelsen

Läs mer

Torsdag
3 feb, 2022

Start 7 mars!

Välkomna till vårens visningar! Det finns medlemskort kvar till båda visningarna och vi säljer kvarvarande medlemskort vid filmstarterna den 7 mars kl 16.00 & 18.15. Uppehåll måndag 18 april som är annandag påsk. Årsmöte kör vi den tisdag 15 mars, ink film, återkommer med tid. Hälsningar styrelsen genom Pia Zachrison

Läs mer

Tisdag
23 nov, 2021

Filmstudion tillbaks på Röda Kvarn!

Efter en trevlig höst på Filmstaden vänder vi nu tillbaka till Röda Kvarn. Vi hoppas att många av våra medlemmar hittar tillbaka till oss igen. 19 feb kl 11.00 säljer vi medlemskort på Röda Kvarn. 7 mars startar vi visningarna på måndagarna igen kl 16.00 & 18.15. Varmt välkomna!!

Läs mer