Information och tips

Helsingborgs Filmstudio har sålt medlemskort till sina filmvisningar under höst och vår, år efter år, och har gjort så i mer än 60 år! Visningarna äger rum på Röda Kvarn om måndagarna. Medlemskort brukar säljas ett par veckor före varje termins start. Kvarvarande medlemskort säljs av styrelsen i samband med filmvisningarnas första visningsdag. Max 2 st medlemskort per person. 500 kr st (studentpris 400 kr). Endast swish eller kontant.

Fredag
3 mar, 2023

Årsmötet lördag 11 mars kl 10.00

Välkomna till Röda Kvarn på lördag kl 10.00 då vi kör årsmötesförhandlingar och därefter filmen Pinocchio! hälsar styrelsen genom ordf Pia Zachrison

Läs mer

Tisdag
13 dec, 2022

Vårens Filmstudiosäsong startar måndag 30 januari

Välkomna till vårens visningar! Vi startar måndag 30 januari, och har två visningar varje måndag på Röda Kvarn; kl 16.00 och kl 18.15. Åtta filmer om måndagarna + årsmöte lördag 11 mars. Medlemskort 500 kr. Det finns medlemskort kvar och de kvarvarande medlemskorten säljs i samband med visningarna. Hälsningar styrelsen genom Pia Zachrison

Läs mer

Tisdag
2 aug, 2022

Rapport från Film- och kulturresa till Sthm 17-20 nov 2022

Filmstudions sjätte gemensamma resa blev långhelgsbesök i Stockholm! Med chartrad buss och boende på Scandic Norra Bantorget upplevde vi Sthm ett par dagar. På fredagen besökte vi Bio Capitol och sedan Filminstitutet där vi åt lunch och gjorde studiebesök. På lördagen besökte vi den gamla biografen Astoria, numera en populär restaurang. Vi var 27 personer som deltog. Hälsningar styrelsen genom Pia Zachrison.

Läs mer

Tisdag
15 mar, 2022

Årsmötet genomfört

Årsmöte har ägt rum 15 mars 2022: Omval av ordinarie ledamöter Pia Zachrison, Sören Sommelius, Pär Broomé, Annika Svensson & Göran Holmquist. Omval av suppleant Agneta Nawrin. Nyval av suppleant Åke Roslund som varit adjungerad under hösten 2021. Omval valberedning Marie Andreasson. Avtackning av Mats Ekström som valt att inte ställa upp för omval. Mats blev nu invald som hedersmedlem i HBG Filmstudio och vi kommer att konsultera honom flitigt! Mats är en levande film-uppslagsbok! En vakans finns nu som suppleant. Istället för val under årsmötet som kommit så snabbt inpå att vi äntligen kommit igång med filmstudion, så vill vi sprida att intresserade ombedes ta kontakt med valberedningens Marie Andreasson på mail ohiorth@hotmail.com Skicka en kort presentation av dig själv eller den du nominerar, beskriv filmintresset, och vad man kan bidra med till Filmstudions arbete. Så kan alla medlemmar i lugn och ro känna efter om och vad man vill bidra med och antingen adjungerar vi någon till styrelsen under årets gång eller så blir det ett väl underbyggd val vid nästa årsmöte!

Läs mer